Loading color scheme
Het is zover, je eerste stagedag! Je nieuwe collega’s ontvangen je op je nieuwe stageplek. Samen met je leidinggevende neem je de checklist introductie door en ga je het hebben over jouw stageprogramma.
Op je eerste stagedag ontvang je je inloggegevens, mailadres en een printcode, die gekoppeld zijn aan jouw account in ons netwerk.
Heb je voor je werkzaamheden faciliteiten nodig zoals een sleutel, mobiele telefoon, laptop of werkkleding, dan regelt je leidinggevende die voor je.
Via de applicatie ‘Mijn rooster’ of de app heb je inzage in je dienstrooster en je uren. Voor vragen kun je terecht bij je leidinggevende en/of het servicepuntpersoneelsplanning van betreffende locatie.
Binnen onze organisatie maken wij gebruik van het HRM-systeem Afas. Dit systeem is de toegangspoort naar informatie die voor jou van belang is. Veilig, makkelijk toegankelijk en digitaal beschikbaar via iedere computer met internetverbinding. Je kunt je persoonlijke informatie raadplegen, zoals je personeelsdossier, stamkaart en je salarisstroken. Tevens kun je je persoonlijke gegevens wijzigen en declaraties indienen. Werkinstructies en handleidingen zijn te raadplegen via het Help Mij Portaal.
Heb je hierna nog vragen, dan kun je altijd contact opnemen met het Servicepunt HR&D:
088 – 846 01 21
Als je in de cliëntenzorg werkt, word je op kosten van GGZ Oost Brabant ingeënt tegen hepatitis B. Voor aanmelding en informatie kun je contact opnemen met Arno van Uden, adviseur/preventiemedewerker Arbo:
088 – 846 17 36
MCA.van.Uden@ggzoostbrabant.nl
Mocht je onverhoopt ziek zijn, dan dien je contact op te nemen met je leidinggevende, alsmede dien je jezelf ziek te melden via de AFAS pocket app.
Binnen GGZ Oost Brabant zijn bedrijfsartsen, een vertrouwenspersoon en een bedrijfsmaatschappelijk werkster actief.
GGZ Oost Brabant wil een gezonde werkomgeving bieden aan haar medewerkers en deze gezonde werkomgeving samen met haar medewerkers in stand houden en verbeteren.
Klik hier voor het verzuim- en herstelprotocol.
Gedragscode
Een gedragscode is een cruciaal instrument voor het sturen en handhaven van ethisch gedrag binnen de organisatie. In de gedragscode staan 7 aandachtsgebieden (incl. verwijzing naar het Beleid ICT-middelen en Social media) die de normen en waarden van een organisatie definiëren en de verwachtingen voor het gedrag van haar medewerkers vaststellen.
Het doel van een gedragscode is om een kader te bieden voor het bevorderen van integriteit, eerlijkheid, respect en verantwoordelijkheid in alle aspecten van het handelen binnen de organisatie.
Enkele specifieke doelen van een gedragscode zijn:
Kortom, het doel van een gedragscode is om een ethische cultuur binnen de organisatie te bevorderen en integriteit en verantwoordelijkheid te waarborgen in alle activiteiten en besluitvormingsprocessen.
Hierbij de link naar het document: Gedragscode. Je leest hierin meer over integriteit, recept, gewenst gedrag en verantwoordelijkheid.
Beleid ICT-middelen en Social media
Via deze link Beleid ICT-middelen en Social Media vind je alle info over de regels en voorwaarden voor het gebruik van ICT-middelen, over privacy, gebruik van social media, sancties en de wederzijdse rechten en plichten van zowel jou als werknemer als GGZ Oost Brabant als werkgever.
VOG
Het Servicepunt HR&D stuurt je op je privémail een link toe waarmee je via je Digid de VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) kunt aanvragen. De VOG is een onderdeel van ons aannamebeleid. Dat betekent dat de overeenkomst wordt aangegaan onder de ontbindende voorwaarde dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) uiterlijk binnen twee maanden na indiensttreding aan GGZ Oost Brabant kan overleggen. Kun je binnen deze termijn geen VOG overleggen dan kan de overeenkomst ontbonden worden.
Veilige zorgrelatie
Onze cliënten willen wij een veilige zorgrelatie bieden. Als basis daarvoor geldt dat tussen de cliënt en zijn naaste(n) enerzijds en GGZ Oost Brabant en zijn medewerkers anderzijds, vertrouwen bestaat ten aanzien van de uitvoering van de specialistische zorg die we bieden. Het is daarom van wezenlijk belang dat het voor zowel cliënten, haar/zijn naasten, de medewerkers van GGZ Oost Brabant maar ook onze ketenpartners duidelijk is dat de relatie die wij met onze cliënten onderhouden, uitsluitend een veilige zorgrelatie kan zijn.
Klik hier voor de factsheet van IGJ “het mag niet, het mag nooit”.