Loading color scheme

Opleiding tot klinisch (neuro)psycholoog

GGZ Oost Brabant is als praktijkopleidingsinstelling erkend voor de opleidingen gz-psycholoog, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog en psychotherapeut en is verbonden met de opleidingsinstellingen RINO Zuid in Eindhoven en de RINO Groep in Utrecht. De opleidingen tot klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog bouwen voort op de postmaster opleiding tot gz-psycholoog.

Opleiding en opleidingsduur

Klinische psychologie is het specialisme van de gz-psycholoog. Als klinisch psycholoog ben je een specialist in de zorg. Je bent gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van complexe problematiek en deskundig op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en management. Je geeft supervisie aan aankomende professionals.
De opleiding tot klinisch psycholoog duurt 4 jaar en bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkdeel. Het theoretisch deel beslaat één dag per week en vindt plaats bij RINO Zuid in Eindhoven of de RINO Groep Utrecht. Het praktijkdeel bestaat uit tenminste 28 uur per week werken binnen de afdelingen van GGZ Oost Brabant, onder werkbegeleiding en supervisie.

De opleiding tot klinisch neuropsycholoog is voor gezondheidszorgpsychologen die vanuit een neuropsychologische invalshoek werkzaam willen zijn als specialist (BIG art. 14). In de opleiding verwerf je uitgebreide kennis van de relatie tussen hersenen en gedrag, die je toepast in de diagnostiek en behandeling van complexe problematiek. Als specialist ben je verder deskundig op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, innovatie en management. De specialisatie-opleiding tot klinisch neuropsycholoog duurt 4 jaar. Het cursorisch deel wordt gevolgd bij de RINO Groep Utrecht en het praktijkdeel bij GGZ Oost Brabant.

Toelatingseisen

Om met deze opleiding te kunnen starten, heb je de opleiding tot gz-psycholoog afgerond.

Karakteristiek voor onze opleiding

GGZ Oost Brabant hecht grote waarde aan een goed leerklimaat met deskundigheid, continuïteit en samenhang. Om dat te optimaliseren hebben we een systeem van vaste praktijkopleidingsplaatsen en een vaste poule van supervisoren. In de opleiding klinische psychologie kan na de eerste 2 jaren een keuzepakket aan werkplekken worden samengesteld, in overleg met de P-opleider.

Een van de speerpunten van ons beleid is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Tijdens je opleiding voer je een eigen wetenschappelijk onderzoek uit. Een combinatie van een praktijkopleidingsplaats met een promotieplaats is bespreekbaar.

Bij de wetenschappelijke activiteiten bieden wij je begeleiding door inhoudelijk deskundigen èn door wetenschappelijk medewerkers.

Kruisbestuiving
Naast de psychologenopleiding heeft GGZ Oost Brabant ook de specialistische opleidingen psychiatrie en verpleegkundig specialist in huis. We streven ernaar om meerdere opleidingsdeelnemers in iedere opleiding te hebben. Waar mogelijk maken we onderlinge dwarsverbanden tussen de opleidingen om elkaar te versterken en het totale leerklimaat te bevorderen.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in een opleidingsplaats, kijk dan bij onze vacatures.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Dr. Yvonne Stikkelbroek

Dr. Yvonne Stikkelbroek

Klinisch psycholoog (team Kind & Jeugd GGZ, Oss-Uden-Veghel) en senior wetenschappelijk onderzoeker en P-opleider psychologen opleidingen
088 – 846 21 12
yaj.stikkelbroek@ggzoostbrabant.nl
LinkedIn

Recruitment GGZ Oost Brabant

Recruitment GGZ Oost Brabant

088 - 846 01 21 optie 1

recruiter@ggzoostbrabant.nl