Loading color scheme

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

OPLEIDING SOCIAAL PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE

GGZ Oost Brabant is een organisatie die, in nauw overleg met de SPV-opleidingen aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Avans Hogeschool Breda, verpleegkundigen ruimte geeft tot de opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV).

De SPV is een discipline die zich met name bezighoudt met vraagstukken die zich afspelen op het snijvlak van het sociale domein en gezondheidszorg. In die zin is het een mooie verdieping van je beroep als verpleegkundige met ervaring in de GGZ.

Opleiding en opleidingsduur
Deze post-HBO opleiding heeft een duur van 18 maanden met een studiebelasting van 2520 uur. In de praktijk krijg je werkbegeleiding van een ervaren SPV.

Gedurende de opleiding loop je de stage in een team binnen een van onze zorgprogramma’s. Tijdens de stage wordt ook, in overleg met de stageplaats, ruimte ingebouwd om ervaring op te doen in de acute psychiatrie, crisisdienst/IHT en triage.

Toelatingseisen en arbeidsvoorwaarden
Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je beschikken over een diploma HBO Verpleegkunde. Je hebt daarnaast minimaal twee jaar werkervaring als verpleegkundige in de GGZ. 

Ben je geïnteresseerd en heb je een diploma MBO-V of volgde je de voormalige inservice opleiding? Dan word je niet uitgesloten maar krijg je de mogelijkheid om een pre-module te volgen om een HBO-denkniveau aan te tonen.

Verder heb je een arbeids- en studieovereenkomst. Hierin is onder andere de omvang van je contract en inschaling opgenomen. Tijdens de opleiding wordt lestijd voor 50% als werktijd gezien en de directe opleidingskosten (bijvoorbeeld lesgeld en boekengeld) worden 100% vergoed door GGZ Oost Brabant.

Na diplomering kun je als SPV aan de slag binnen GGZ Oost Brabant en neem je daarnaast, buiten kantoortijden, deel aan de centrale crisisdienst. 

Solliciteren
Je kunt reageren op de (doorlopende) interne vacature. Bij de selectieprocedure zijn onze SPV-opleider en collega’s uit het platform SPV betrokken. Wordt je voorgedragen door je team, stuur dan je cv naar recruiter@ggzoostbrabant.nl.

Recruitment GGZ Oost Brabant

Recruitment GGZ Oost Brabant

088 - 846 01 21 optie 1

recruiter@ggzoostbrabant.nl
Paul Kuiper

Paul Kuiper

Opleider SPV en SPV open intensief Huize Padua
088 – 846 21 90
pgfm.kuiper@ggzoostbrabant.nl