Loading color scheme

Boudewijn Bus

Neuropsychiatrie speelt zich af op het snijvlak van psychiatrie en somatiek. 

Boudewijn Bus PolaroidOnze NAH-patiënten hebben als gevolg van hersenletsel zodanige gedragsproblemen dat ze niet in een ziekenhuis of revalidatiekliniek kunnen verblijven. Een tweede indicatie voor opname bij ons is revalidatie bij patiënten met reeds bestaande psychiatrische problematiek. Dan is geïndividualiseerde zorg nodig. Onze behandeling is altijd op maat, in een aangepast tempo, op basis van een goede bejegening en met persoonlijke aandacht.

Het is een complexe puzzel om er achter te komen welke interventies effectief zijn. De vraag is: hoe kan behandeling wèl plaatsvinden, rekening houdend met de beperkingen die er zijn? Te veel hooi op de vork nemen kan overbelasting veroorzaken. Het gaat meestal om mensen die een normaal leven hebben geleid, maar voor wie na een ongeluk of ziekte heel veel dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Zij zijn in hun diepste wezen geraakt, bijvoorbeeld in hun vermogen om te communiceren of om probleemoplossend bezig te zijn.

Hersenletsel is altijd een persoonlijk drama. Bijna niemand kan zijn leven hervatten zoals het vroeger was. Als mensen de draai kunnen maken om zich aan te passen, kunnen zij nog veel bereiken en een rijk en zinvol leven leiden.

Wil je vrijblijvend met Boudewijn spreken over de mogelijkheden binnen GGZ Oost Brabant? Neem dan contact op!

T 0492 - 846422
E baa.bus@ggzoostbrabant.nl

Naar alle verhalen